CONDIȚIILE ȘI PROCEDURA DE OBȚINERE A PERMISULUI DE ȘEDERE ÎN REPUBLICA MOLDOVA PENTRU CETĂȚEAN STRĂIN CU FUNCȚIE DE CONDUCERE (ADMINISTRATOR)

condițiile și procedura de obținere a dreptului de ședere pe teritoriul RM a unui Administrator -cetățean străin al companiei moldovenești
Condițiile și procedura de obținere a dreptului de ședere pe teritoriul RM a unui Administrator -cetățean străin al companiei moldovenești.
Inițial poate apărea întrebarea:
-Dacă Administratorul- cetățean străin trebuie să se documenteze dacă nu locuiește 90 zile pe teritoriul RM?
 Așa dar, Administrator-cetățean străin este obligat să obțină permisul de ședere în scop de muncă chiar dacă nu locuieșet pe teritoriul RM.
Deci, nu se permite ca Administrator-cetățean străin să activeze în calitate de Administrator pînă nu a obținut permis de ședere în scop de muncă.
Atribuțiile sale funcționale, Administratorul le poate executa doar după angajarea sa prin semnarea unui Contract Individual de Muncă cu respectarea tuturor condițiilor stabilite de Codul Muncii al RM.
Pentru a respecta cadrul legal trebuie să urmărim următorii pași:
Pasul 1: Pregătim setul de acte necesar pentru a le depune la Biroul de Migratie si Azil din RM.
La această etapa trebuie să aveți la dvs documentele în original și în copie.
Pasul 2: Dacă decizia este pozitivă, BMA vă eliberează actul respectiv. Tot aici sunteți documentat pentru permisul de ședere.
La această etapă trebuie să aveți cu dvs pasaportul si dovada spatiului de locuit, la fel în original si copie.
Atenție!!!!! Acum, după obținerea deciziei de acordare din partea BMA, puteți semna Contractul Individual de Muncă.
Data contractului și a angajării coincide cu data acordării dreptului de ședere in scop de muncă.
Ultima etapă în această procedura este: Primirea permisului de ședere.
Stimati investitori si Administratori, este important sa stiti ca perioada de acordare a dreptului de ședere pe teritoriul RM va depinde exclusiv de valoarea investițiilor ori a locurilor de muncă create. Perioada minimă a valabilității permisului de ședere este de 2 ani iar cea maximă de 8 ani.


Made on
Tilda